Woon- en tuininspiratie: online genieten

tuinblog, homify, insectenvloer 
Ooit bladerde ik graag door stapels woonbladen. Droomde weg bij verfijnde interieurs, perfecte keukens en dito tuinen. Mijn collega vertelt jaarlijks, als hij studenten uitlegt hoe je bladen maakt, hoe trendbladen zijn vrouw verleiden. Perfect zijn ze die plaatjes. In grote tegenstelling met de dagelijkse chaos in een huishouden.
Zelf ben ik van het stapelen om een soort van orde te creëren. Zulke stapels zien er in tijdschriften aantrekkelijker uit dan bij mij thuis.
Mijn zoon legt (als hij met vrienden bij ons thuis is en mijn stapels weer ziet) in geuren en kleuren zijn vrienden uit hoe ik er altijd in slaagde zijn schoolspullen te laten verdwijnen in stapels tijdschriften, kranten, enz., daarmee zijn leven tot een kortstondige periode van grote stress omtoverend. Ik moet toegeven, hij weet weg te gooien, en zijn kamer in Amsterdam is strak georganiseerd. Vooral die nadruk op altijd… zo ga ik zijn geschiedenis in.
ORQUID : van Studio Roderick Vos
(C) ORQUID van Studio Roderick Vos/Homify Heel fraai, zo je orchideeën ophangen.

Hoewel ik nog steeds stapel; tuinboeken, bladen, catalogussen en hard wereldnieuws, inspiratie haal ik steeds meer online. Het voordeel is dat het niet alleen ruimte in huis scheelt, maar ook tijd, het is gemakkelijker terug te vinden en je hebt de hele wereld als zoekterrein tot je beschikking. Een superleuke website met veel artikelen en trends is www.homify.nl Met een grote variatie aan artikelen, tips en zoekfuncties op het gebied van wonen, binnen en buiten.

Met een artikel over hoe je een tropisch paradijsje in een Nederlandse tuin creëert.Tropische tuinen van Gil Fialho Paisagismo

Waarom ook niet… Met het weer van de afgelopen dagen, ga je tropisch denken. En als je de tropen niet buiten wilt, dan naar binnen ermee. Het wordt een trend in 2016 lees ik. Tropische hangplanten in huis. Echt heel gaaf, je kerstversiering eraf en plantjes eraan. Erg geschikt zijn planten die geen aarde nodig hebben, maar met hun wortels hun voeding uit de lucht halen. Zoals de orchideeën hierboven. In januari de vaste terugkomer in groenstylingbladen: boom eruit, planten erin. Van kaarslicht naar licht en lucht. Als je dan toevallig ook nog over zo’n huis met glas in lood ramen en hoge plafonds beschikt… Iets voor de monumentale B&B van mijn nicht in Rotterdam: Aan het Plein.
thuis aan de Amstel by studio Noun : Eclectische gastronomie van studio Noun
 (C)Thuis aan de Amstel by studio Noun van studio Noun /homify.nl
Vuurplaatsen & barbecues van Feuertonnen
(C) van Feuertonnen/homify.nl
Al die schreeuwerige kerstverlichting buiten hoeft niet voor mij. Dit vind ik wel een heel mooi vuurobject. En wat dacht je van deze emaille emmers uit Grootmoederstijd… decoratief met deze zachte tinten. En dan is het soms toch weer handig als je een bewaarder bent… Dan staat het nog gewoon ergens in een hoek van je huis.
 
Emaille-Eimer zur Aufbewahrung oder Bepflanzung : Accessoires & decoratie van berliner landjungs
  Emaille-emmers om te beplanten. Bollen???? of iets in te bewaren ((C)van berliner landjungs/homify
Voor grote projecten als serres en duurzaam bouwen vind je er ook stapels inspirerende ideeën.
Online kun je helaas ook nog van alles kwijtraken… maar je struikelt er in ieder geval niet over. Ik wens je heel veel online inspiratie toe en fijne kerstdagen met alle tijd om op zoek te gaan naar inspiratie, online, in een goed gesprek, een mooi boek, een kerstwandeling, toch dat glanzende tijdschrift of tijdens een onverwachte ontmoeting. Overal kun je het vinden als je wil.

De foto van de geschilderde insectenvloer boven is van: (C)Thuis aan de Amstel by studio Noun van studio Noun/homify.nl Echt gaaf voor in een tuinhuisje bijvoorbeeld of een serre?

Volg me op facebook of ga direct terug naar home

You may also like...

5 Responses

 1. Zem schreef:

  Een inspirerende blog, Ellen.
  Dat stapelen van allerlei tijdschriften, kranten en wat al niet meer: dat herken ik.
  Dat is de enige manier om nog enige orde aan te brengen 😉
  Een voorspoedig 2016 toegewenst en ik hoop dat je dan weer lekker in je tuin kunt werken!
  Hartelijke groet, Zem.

 2. Groenjournalistiek schreef:

  Dank je .wel Zem, ja, dat hoop ik ook… En die stapeltjes dat leer ik vast niet meer af… Jij ook de allerbeste wensen en een mooi tuinjaar 2016 en vooral gezondheid!

 3. Sara schreef:

  Alle tijdschriften, folders etc. doorlezen vind ik nu in deze tijd nog steeds heerlijk, maar online inspiratie opdoen is ook gewoon heel handig! Ik ben momenteel druk bezig met inspiratie opdoen voor het opknappen van mijn tuin.

 4. Groenjournalistiek schreef:

  Dank voor je bericht Sara, en heel veel plezier met het opknappen van je tuin!

 1. 29 januari, 2016

  […] langs een metalenboog aan. Mogelijkheden als hangplant biedt deze groeiwijze natuurlijk ook. Super trendy dit jaar. Maar ook om eens lekker uit je dak te gaan en de plant klimruimte in huis te […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »