Zon en regen

Begin van de week was het heerlijk weer, het voorjaar hing in de lucht. Toen ik ’s morgens vroeg de konijnen eten gaf, lieten de vogels van zich horen. Ondanks dat je eigenlijk nog moet wachten voor je de tuin uit zijn wintertooi kan halen, besloot ik alvast de klimrozen  tegen het huis een snoeibeurt te geven. Met de weersvoorspellingen van de komende 14 dagen in het achterhoofd heb ik het erop gewaagd.

Op zo’n mooie februaridag is het ook heerlijk om te kijken of de tuin ontwaakt. Een heel nieuw seizoen komt er aan. En ja, overal in de tuin schieten de bollen omhoog. Ik heb zwarte tulpen geplant. Ze zaten tussen de afgeprijsde resten bij de Boerenbond en de prijs was dusdanig, dat het wel een gokje waard was. Ik ben benieuwd hoe ze het gaan doen.

Vorig jaar heb ik mijn gras opnieuw gezaaid en dat gaf de gelegenheid om er crocussen in te planten. Die schieten nu lekker omhoog. De helleborussen doen het ook erg goed. Het is altijd een mooi gezicht als ze vol in bloei staan. De helleborus niger kwam eerst, toen de foetidus en tot slot de orientalis. Ze bloeien heel lang. Vorig jaar zaten ze in de sneeuw. Ook daar kunnen ze tegen. Om de bloemen goed te kunnen zien en om ziektes te voorkomen, mag je het oude blad van de orientalis wegknippen. Dat heb ik ook maar even gedaan.

Gevolgd door regen

Wind en regen domineerden helaas de tweede helft van de week. Geen buitenweer. Weer om tuinboeken te bekijken, plannen te maken en weg te dromen bij de tuinfoto’s in mijn archief. Ik heb een paar mooie voor je uitgezocht en bij dit bericht gezet.

[metaslider id=176]

 

You may also like...

Translate »