Mooiste tuinen van Nederland krijgt vervolg, maar mag het een echt tuinprogramma worden?

Dit vind je misschien ook leuk...

9 reacties

 1. Brigit schreef:

  Een Nederlandse versie van BBC’s Gardeners’ World zou ik wel willen, gemaakt door mensen die van tuinen houden.

 2. Jobfre schreef:

  Hallo Ellen,

  Ook ik heb “de mooiste tuinen” allemaal gezien en ik ben het helemaal eens met wat je hierover schrijft.
  Er zijn natuurlijk veel mooie tuinen in Nederland en dit programma is alleen maar
  een reclame filmpje. Jammer, dat er zo weinig over tuinen te zien is op de
  Ned. tv.
  Ik kijk ook naar Maartens moestuin en dat vind ik wel een leuk programma,heel iets anders en dat lekkere rustige, dat mag ik wel.

  groet.

 3. Groenjournalistiek schreef:

  Hoi Brigit en Jobfre, dank voor jullie reacties. Maartens Moestuin is inderdaad een heel ander soort programma en veel beter gemaakt. Een Nederlandse versie van BBC’s Gardeners’ World moet toch mogelijk zijn bij de publieke omroepen. Het wordt echt tijd dat het er komt wat mij betreft.

 4. Martine schreef:

  Hallo Elen, Wat een leuk stuk. Ik moet bekennen dat ik het programma (nog) niet gezien heb. Voor een tuinprogramma waar -naast mooie planten – ook de geschiedenis van de tuinarchitectuur in Nederland langskomt, van de familie Zocher, Mien Ruys tot Piet Oudolf en Henk Gerritsen blijf ik graag een avondje binnen. Groet!

 5. Kijk al 20 jaar naar Gardeners World en helaas, ook dat programma kan de lokroep van de commercie steeds minder weerstaan. Met veel (extra) uitzendingen rond de Royal Horticultural Society exhibitions, zoals onlangs in Birmingham waar elke belangrijke tuinbobo een paar minuten (dure) zendtijd krijgt, elke aflevering is een oproep om daar naar toe te gaan en veel planten te kopen.
  Waar zijn de mooi gefilmde reportages bij gewone tuinliefhebbers gebleven?
  Ook daar BN’ers, we gingen onlangs met de Engelse Journaallezeres naar de tuin van haar ouders, geeuw.
  Kortom je ziet terecht een verwaarloosd terrein op onze tv. Maar zolang dat er niet js ga ik gewoon lekker ongegeneerd in andere tuinen kijken…

 6. trijnie Smith schreef:

  Kijk ook vaak naar gardeners world en heb me vaak afgevraagd waarom er niks op de ned.tv is!
  Wij hebben ook prachtige tuinen, gelukkig kunnen we die wel in het echt zien maar toch…ben grote voorstander van een goed tuin programma zonder al te veel reclame!!

 7. desmond schreef:

  Beste iedereen

  Goed initiatief!

  Ik ben het deels met jullie eens.
  dit verhaal heeft namelijk 2 kanten. Aan de eene kant is elke publiciteit aan ons vak een goed teken. Mensen krijgen meer zin in tuinieren en zullen na het zien van een rob verlinde enthousiaster worden en meer investeren in hun tuin. (Hopelijk aan echte schatten voor je tuin) Aan de andere kant word je inderdaad gek van het op de juiste manier draaien van het potje zodat er maar genoeg reclame overgebracht word. ook moet het heel duidelijk zijn waar dit allemaal gekocht word. Het zal nooit eens gaan over hoe krijg ik meer bijen in mijn tuin of hoe knap je je bestaande mooie tuin vol met verborgen schatten op. Ook brengen dit soort programma’s een heel fout beeld.

  Ik heb het programma helaas niet gezien. Maar zal het zo te horen wel met jullie eens zijn dat het niveau weer niet zo hoog was.

  Tegenwoordig is internet mijn bron van tuinseries. Gewoon lekker zonder reclame over iemand zijn schouder meekijken hoe hij zijn bonsai nagenoeg breekt. Dit is reeel je ziet hier jaarverslagen, fouten en het is vooral educatief!

 8. Groenjournalistiek schreef:

  Dank voor al jullie reacties, hier en op facebook… Het is duidelijk, een echt tuinprogramma is heel erg welkom. Publieke omroepen: een gemiste kans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.