Dierendag in maart, tuindag met konijnen, kikkers en vogels

tuinblog, buxus

Op maandag zouden mensen somberder zijn dan de rest van de week. Dat was gisteren onmogelijk. Zo’n temperatuurtje op 31 maart is een cadeautje van moeder natuur. En die natuur liet zich van zijn beste kant zien. Een dag om buitenklusjes te doen en te genieten.

Dutch Dreams

Ik had het geluk niet naar school te hoeven en besloot de ramen te gaan zemen, een wasje te draaien en buiten te drogen. Natuurlijk ook wat tuinklussen en foto’s maken. Ondertussen verbaasde ik me over het fenomeen Facebook. Op zoek naar gelijkgestemden meende facebook dat ik interesse zou hebben in een groep Dutch Dreams. En dat klopte. Deze groep bewondert de Dutch wave tuinstijl en bezocht vanuit Groningen een aantal tuinen, waaronder die van Ton ter Linden en Piet Oudolf. Mijn foto van de augustustuin van Ton ter Linden is dan ook een aantal keren gedeeld en gaat de wereld over: Canada, Nieuw Zeeland en Argentinië. Zo bijzonder dat een passie als tuinieren geen landsgrenzen kent en dat je zo nieuwe tuinvrienden maakt.

Konijnen

In de tuin was het genieten van al het lentegroen en -bloei. Vanuit mijn raam zag ik iets bewegen tussen het groen: een jong konijntje in de tuin. Dat is niet voor het eerst. Een paar jaar geleden was het een jong konijntje, vervolgens een jong haasje en nu dus weer een konijntje. Het had zijn sporen al achtergelaten, afgeknabbelde crocussen achter in de tuin… Ik had me er over verbaasd, want daar komen mijn eigen konijnen niet zo vaak. Daar was de dader. Nu maar hopen dat hij of zij vanzelf de uitgang op tijd weer vindt.

kikkers, tuinblog, lente

Gelukkig ze zijn er nog.

Kikkers

De kikkers in de vijver hebben het druk. Waren eerst de bruine kikkers in de weer. Nu beginnen de groene kikkers actiever te worden. Ik was blij dat ik ze weer zag. Er had een reiger in de tuin op het terras gestaan en de kikkers lieten zich niet zien. Waarschijnlijk goed verstopt, na 24 uur zaten ze weer op hun vertrouwde plekje in de zon…

Hardwerkende merels

Ondertussen sjouwen moeder en vader merel af en aan met wormen. Duidelijk een nest. Af en toe nemen ze de tijd om een bad in de rand van de vijver te nemen. Ik heb geprobeerd ze met mijn fototoestel te vangen, maar helaas nog niet gelukt. Ook de mussen zijn actief. Vermoedelijk nestelen die ergens in de coniferenhaag.

tuinblog, lente in de tuin

Dit zijn Coco en Sjakie, deze schatjes zijn allebei tweedehands…

Dag phlox

Natuurlijk mogen onze eigen dieren ook genieten van de lente. De cavia’s op het gras in de ren. En de konijnen vrij in de tuin. En die hadden er zin in. Goofy is toch al 51/2 en dus een middelbaar konijn, maar dat belette hem niet om flinke binkies (schuine pleziersprongen) te maken. Bella genoot op haar manier, allemaal wat rustiger…Ze liggen het liefst op onbedekte aarde en ja, je begrijpt het al…

Het begon onschuldig:

Image00040 Image00037 Image00036

Maar ze hadden samen een net uitlopende phlox en een kogeldistel te grazen genomen, toen ik even niet oplette. Maar ach, met zulke dagen kan dat de pret niet drukken. Leve de lente!

Papa eend is gelukkig nog steeds niet gesignaleerd…

tuinblog, lente in de tuin

 

You may also like...

2 Responses

  1. Brigit schreef:

    Wat een leuke cavia’s Coco en Sjakie!

  2. Groenjournalistiek schreef:

    Sjakie komt uit een caviaopvang te Eindhoven. Met twee andere mannetjes gebracht vanwege een scheiding. Aparte reden om je huisdieren weg te brengen. Coco komt bij een uit de hand gelopen hobbyfokkerij. Tweedehands dieren dus, blij dat we ze weer een goed thuis kunnen bieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »