Birds falling down the tree, vogels: onmisbare gasten in je tuin

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Mevr. W. van den Barselaar schreef:

    Vogels het hele jaar door bijvoeren? Wat een vreemd advies van de vogelbescherming. Vogels zijn wilde dieren, laat ze dat vooral blijven. De zwakkeren horen te sterven bij te weinig voedsel. Alleen zo blijft een sterke soort, bestand tegen ziekten en dergelijke, in stand.

  2. Groenjournalistiek schreef:

    Het probleem is dat wij de natuur sterk verarmen in voedselhoeveelheid. Daardoor komen vogels in de problemen. Ik denk dat je gelijk hebt zonder menselijk ingrijpen. Helaas zijn akkervelden de afgelopen 30 jaar sterk verarmd in biodiversiteit. Wij nemen teveel plek in op aarde voor ons voedsel. Ook het spuiten met gif om zogenaamd ongedierte te bestrijden is funest, dat ongedierte is vogelvoedsel. Als we dat allemaal nalaten, hebben vogels onze hulp niet nodig.Er is interessante literatuur hierover te vinden wat het advies van de vogelbescherming verduidelijkt.

  3. Mevr. W. van den Barselaar schreef:

    Interessante benadering. Ik zal hierover meer gaan lezen. Op mijn erf zitten wel veel en diverse vogels. Ik voer niet bij. Ze lijken zelf genoeg te vinden tussen alles wat hier is voor de paarden. Een stuk gazon laat ik dit seizoen overigens wild groeien, met een paadje erdoor gemaaid. Erg leuk om de vogels er tussen door te zien hippen, het paadje volgend. Naar aanleiding van bovenstaand artikel zal ik een waterschaal op hoogte toevoegen. Dat zal ook een leuk schouwspel worden voor de katten uit de omgeving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.