Ik geef je een roosje, mijn roosje… Vijf toppers in de tuin volgens rozenkenners

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Charlotte schreef:

    Wat ik in het artikel mis is de geur van de rozen, want alle goede eigenschappen worden opgesomd maar volgens mij is de geur van een roos het meest belangrijke.

  2. Groenjournalistiek schreef:

    Dag Charlotte, dank voor je reactie, denk niet dat iedereen geur het belangrijkst vindt. Bij Rosa Ellen en Scepter d’isle staat er wel bij dat ze geuren. Freisinger Morgenrote schijnt te geuren maar zeker niet sterk want het is mij niet opgevallen. Van de onbekenden hebben we geen naam en van de overige twee weet ik het niet. Ton ter Linden noemt de eigenschappen die hij belangrijk vindt. Toon de Rijk ook. Veel oude Engelse rozen geuren, maar zijn vaak gevoeliger voor kwaaltjes. Ik zelf vind uiterlijk en gezond zonder chemie belangrijker. Een lekkere geur mooi meegenomen.

  3. Groenjournalistiek schreef:

    Je brengt me wel op een idee voor een volgend rozenlijstje: de best geurende rozen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.