Allemaal beestjes, zeven redenen om diervriendelijk te tuinieren

Dit vind je misschien ook leuk...

8 reacties

 1. Hannie Stoel schreef:

  Hoi! Ik herken jouw liefde en passie voor alles wat groen is en alles wat dier is. We zijn bezig een grote tuin waarin al veel prachtige bomen en struiken staan en waarin een vijver is mooier en mooier te maken. En met oog voor alles wat leeft. Ik zaai, ik deel, ik verplaats en ik verbaas en verheug me nog elke dag over nieuwe vondsten. Jouw artikel werkt inspirerend omdat het zo veel punten aansnijdt en over boeken tipt. En ik vind het sowieso altijd leuk een soulmate te ontdekken. Veel genieten gewenst! Hartelijke groeten, Hannie

 2. Groenjournalistiek schreef:

  Dank je wel Hannie voor je leuke reactie,een tuin met dierenleven is zoveel leuker, en vijvers zijn geweldig, dat brengt zoveel leven met zich mee. Tuinier ze!

 3. Henk schreef:

  Beste.
  ik heb met aandacht je stuk gelezen over natuur vijvers erg boeiend. Ik ben bezig er een aan te leggen maar ik heb van 0700 -1300 zon en daarna alleen maar schaduw kan dat zo of moet ik veel minder zon hebben .
  want de rest van de tuin is alleen maar zonnige. ?..

 1. 25 april, 2014

  […] In Gramsbergen kun je sinds 1987 de vijvertuinen van Ada Hofman bezoeken. Zo’n vijftig vijvers rondom drie grote natuurlijke folieloze vijvers, die zijn uitgegraven en uit grondwater bestaan. Aan haar vijverboek heb ik het meest gehad. Zij legt uit hoe je een biologisch evenwicht kan bereiken door de juiste beplanting: zuurstofplanten en aanleg. Ook is haar standpunt dat het meten van ph waardes, etc. waar tuincentra je graag voor laten betalen geen nut heeft. Je ogen vertellen genoeg: het is helder of niet. De moeite waard om te gaan kijken. Handig boek als je zelf een vijver hebt en zonder hulpmiddelen helder wil krijgen of een vijver gaat aanleggen. Wat een vijver betekent voor een diervriendelijke tuin, lees mijn blogbericht http://www.groenjournalistiek.nl/diervriendelijk/ […]

 2. 10 augustus, 2014

  […] denk dat veel lezers van dit blog dat al lang gedaan hebben. En als je tips wil, lees dan mijn blog diervriendelijk tuinieren. Misschien kunnen jullie op schoolpleinen, in ouderverenigingen en voor je buren goede tipgevers […]

 3. 28 juni, 2015

  […] Meer lezen over diervriendelijk tuinieren […]

 4. 17 januari, 2016

  […] meer over diervriendelijk tuinieren of ga direct terug naar […]

 5. 5 augustus, 2017

  […] meer over diervriendelijk tuinieren, niet bang voor beestjes of ga direct terug naar […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.