Fotocadeautip: tuinposter op maat

Wil je onze tuinposter uitproberen? Ja, natuurlijk, dat is altijd leuk. Het kiezen van een foto voor een tuinposter vind ik lastig. Afhankelijk van waar je de poster gaat ophangen, moet deze een blikvanger zijn, of juist opgaan in zijn omgeving. Na wat wikken en wegen besloot ik om niet één van mijn eigen foto’s te sturen, maar een foto van, wat mij betreft een van de beste tuinfotografen van Nederland met een herkenbare stijl: Gert Tabak. Onder het motto: aan de foto kan het in ieder geval niet liggen! Op de website van Tabak vind je de foto in drieluik. Te versturen als kunstkaart, afgedrukt op fraai papier. (En nog meer prachtig werk.)

Omdat we samenwerkten aan een artikel over het afscheid van Ton ter Linden na 50 jaar tuinieren, had ik de foto in mijn computer staan. Juist dit beeld is mij erg dierbaar. Om verschillende redenen. De voorjaarstuin in Ruinen staat nog altijd in mijn geheugen gegrift. Het is voor mij een van de hoogtepunten van het werk van Ter Linden. Het toppunt van impressionistisch tuinieren. Sprookjesachtig, precies zoals Ton werkte en zoals hij tuinieren tot kunst verhief. Fijntjes, transparant, dromerig maar wel uitgesproken van kleur. Ik heb er ademloos naast gezeten, het beeld opzuigend.

ruinen, ton ter linden, voorjaarstuinRuinen, foto op mijn verjaardagskalender van Gert Tabak

In De Veenhoop Friesland, dit keer vlak bij het terras werd opnieuw een stukje ingeplant met als doel te schitteren in mei. De foto waar ik als proef een tuinposter van heb laten maken, is daar genomen en bevat alles wat een goede tuinfoto in zich moet hebben. Sfeer, kleur, licht en details. Een Friese versie op het Drentse thema. Voor mij wederom een groot voorbeeld. Planten en bollen door elkaar geweven, tegelijkertijd in bloei als een waar feestje. Wie de foto goed bekijkt ziet dat er veel pasteltinten zijn gebruikt en lila’s. Daarnaast moet je dan durven: stevig oranje van de vaste papavers. Juist zij maken deze border en vervolgens de foto zo speciaal. Mooi in knop en in bloei.

Het resultaat

De tuinposter vrolijkt het wandje op onder het prieel, waar het afhankelijk van de stand van de zon en de tijd van het jaar best een beetje donker kan zijn. En door ernaar te kijken, krijg ik nieuwe inspiratie voor mijn eigen tuin. Het kleurgebruik van Ter Linden is een kwestie van durven en doen. Tegelijkertijd brengt het me terug naar Ruinen, waarvan ik de magie van de voorjaarsborder nooit zal vergeten.

De kwaliteit van de foto van Gert Tabak is zeer hoog. Dat helpt alvast om een mooie poster te krijgen. Wees kritisch als je zelf een foto uitzoekt, genoeg MB is belangrijk, naast scherpte en kleur. Je kunt natuurlijk op dit materiaal nooit hetzelfde effect krijgen als deze foto afgedrukt op hoogwaardig fotopapier zou opleveren. Maar het resultaat mag er echt wel zijn. Er zit meer glans in dan op de Canvasdoeken die bij veel tuincentra te koop zijn. Ook komen de kleuren goed overheen met de ingeleverde foto. Vol en fris. Het is veel leuker om te kijken naar een foto van waar een herinnering bij hoort of die je terugbrengt naar een bijzondere plek, of je misschien uitdaagt om meer te durven en te dromen, dan zomaar een mooie foto. Het materiaal is oprolbaar, dus je zou ook kunnen kiezen voor een zomer- en wintervariant en die met elkaar afwisselen. De bevestigingswijze is te kiezen. Mijn ondergrond is niet helemaal vlak, in zo’n geval is het slim om te kiezen voor een opgespannen versie. Moet de poster op een muur komen, zal dat waarschijnlijk niet nodig zijn en kun je de hoeken prima al schroevend opspannen.

Zoek je nog een leuk cadeau voor de decembermaand of voor een verjaardag, dan is dit voor een tuinliefhebber een goed idee. Of voor iemand met een lelijk stuk muur/schutting in tuin of balkon bijvoorbeeld. Leverbaar op een behoorlijk groot formaat, om de lelijkheid te laten verdwijnen!

Met je mooiste tuinfoto’s kun je natuurlijk nog veel meer dan een poster bestellen. Een mok met je favoriete Roos maakt je koffie of kruidenthee uit eigen tuin extra smakelijk.

pimpelmees

Een keukenschort met dat schattige pimpelmeesje voor een feestje in de keuken, of een van de vele andere foto’s in je digitale archief. We maken meer foto’s dan ooit, maar vele komen niet verder dan je harde schijf en dat is jammer. Het hoeft niet altijd een kind of huisdier te zijn op een voorwerp in huis. Kijk eens voor inspiratie op fotocadeau.nl voor alle toepasbare mogelijkheden. Is het niet voor jezelf, dan voor een persoonlijk cadeau voor een ander onder de kerstboom, verjaardag of in de zak van Sinterklaas.

Veel feestmaand voorpret toegewenst!

Ik probeerde de posters van TuinPosterOpMaat uit.

Heb je al gestemd? Het kan nog steeds
De Tuinier Blog Awards 2017

You may also like...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Translate »