Alle eendjes zwemmen in het water… Een te natuurlijke vijver?! Tuinverhaal

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Stadsbader Marian schreef:

  Sedert een aantal dagen ook hier het bezoek van een koppel eendjes. We vinden het heel schattig maar ook vragen we ons af wat met de vissen, kikkers, dikkopjes…zou het wel heel leuk vinden van die kleine eendjes in de tuin. Beetje dilemma…

 2. Stadsbader Marian schreef:

  Sedert een aantal dagen ook hier het bezoek van een koppel eendjes. We vinden het heel schattig maar ook vragen we ons af wat met de vissen, kikkers, dikkopjes…zou het wel heel leuk vinden van die kleine eendjes in de tuin. Beetje dilemma…

  • Groenjournalistiek schreef:

   dag Marian, je vissen en kikkers gaan het wel overleven, hoewel er een kans is dat ze door het eenden geweld geraakt worden en sneuvelen. Ik verloor in ieder geval een vis. Maar mijn ervaring is wel dat het enorme gevolgen heeft voor de helderheid van je water en de planten. Ook dit jaar had ik weer bezoek van een eendenpaar, wat ik als eerste zag aan de helderheid van het water en het ronddrijven van stukken zuurstofplant. Dit keer vonden we 11 eieren, maar de moedereend was vertrokken. Ik vermoed dat ze ergens omgekomen is, want ik herinner mij dat ze zich niet zomaar laten verjagen, zeker niet als ze eieren hebben gelegd. Vadereend is dan al vertrokken. Laat weten hoe het afgelopen is, dat zou ik leuk vinden. Groetjes, Ellen

 3. Norbert schreef:

  Hebben ook 10 eendjes van een koppel in onze koivijver . Ondertussen zijn ze 2 maanden oud. Hebben het ondanks katten kraaien en roofvogels allemaal overleefd. Eten uit de hand en mama eend houdt alles zeer scherp in de gaten. We zwemmen tussen de eenden maar het water ziet groen . Geen leven meer in het water. Salamanders viseitjes kevers en slakken alles moet eraan geloven. Vraag me af wanneer ze zullen wegvliegen.

  • Groenjournalistiek schreef:

   Ze zullen vast vertrokken zijn, houd er rekening mee dat de oorspronkelijke vader mogelijk volgend jaar weer terugkomt, met nieuwe vrouw. We spannen op tijd een net, want zoals je al zegt, de schade is veel te groot die wordt aangericht.

 4. Karen schreef:

  Wat doen jullie allemaal moeilijk, laat de natuur gewoon zijn gang gaan en geniet ervan! Wij wonen niet alleen op deze aarde, al lijkt het af en toe wel zo helaas.

 1. 1 april, 2014

  […] ik even niet oplette. Maar ach, met zulke dagen kan dat de pret niet drukken. Leve de lente! Papa eend is gelukkig nog steeds niet […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.