Een heldere vijver deel 2, meer tips en opvallende waterpartijen

Dit vind je misschien ook leuk...

7 reacties

 1. Egbert schreef:

  Mooi verhaal en helemaal mee eens. Ook wij hebben sinds maart een nieuwe vijver aangelegd en nu kraakhelder zonder poes pas. In alle winkels adviseerde ze ons dure systemen en middeltjes maar dit wilde we niet. Nu hebben geheel natuurlijk met veel planten en glanzend fonteinkruid het resultaat behaalt.

 2. Wat een enthousiaste en bemoedigende verhalen over de vijvers.
  Het is inderdaad wel eens heel erg zoeken in een tuincentrum naar een combinatie van zuurstofplanten. Maar ik heb ze gevonden.

 3. Groenjournalistiek schreef:

  Hoi Zonnehoek, gelukkig is het gelukt de juiste zuurstofplanten te vinden. Hopelijk een heldere vijver als eindresultaat…

 4. Dat zijn hele goede tips die ik niet wist. Ben zelf handmatig een vijver aan het uitgraven. Ik heb alleen op het moment nog teveel ganzen rondlopen. Die eten alle waterplanten direct op, eerst dat maar is oplossen.

  • Groenjournalistiek schreef:

   Hoi Marcus, leuk om te horen… lees ook eens mijn eendenverhaal… Een heldere vijver wordt met ganzen of eenden erg lastig… Veel succes, maar vooral veel plezier.

 5. haustraete paul schreef:

  Beste,

  zelf ben ik sedert 1989 bezitter van een tuinvijver. In het begin had ik ook problemen met draadalgen. ik heb toen de vijver geënt met Daphnia en binnen enkele weken was dit probleem van de baan… aangezien ik geopteerd heb voor een vijver zonder vissen (wel met insekten en amfibieën) , zijn de Daphnia’s geen voedsel voor vissen… en inderdaad, ook hier is geduld een goede deugd.

 1. 21 juli, 2015

  […] http://www.groenjournalistiek.nl/diervriendelijk/ Meer lezen over vijvers? Lees ook het vervolg Een heldere vijver deel2 Of het artikel over […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.