Blauwe bloemen: op zoek naar de kleur van de hemel in je tuin (1)

Dit vind je misschien ook leuk...

16 reacties

 1. Zem schreef:

  Ellen, wat heb je een mooie blog geschreven over blauw.
  Ik heb ervan genoten.
  Maar je bent wel een pechvogel met nu ook een tweede frozen shoulder.
  Met “speak to text” kun je gelukkig wel mooie stukken schrijven.
  Sterkte en veel groeten , Zem.

  • Groenjournalistiek schreef:

   dankjewel Zem, de enige troost is dat ik er dan voor de rest van mijn leven vanaf zal zijn. Alhoewel de kans op een tweede frozenshoulder wel stijgt als je er een gehad heb spontaan, is deze nog steeds niet erg groot. Maar je hoort wel van iedereen dat ze er bang voor zijn. Logisch, het is zeer ingrijpend qua pijn en qua beperkingen. Van die angst ben ik dan een ieder geval af, herhaling is uitgesloten, dat weten ze in ieder geval wel zeker. Hoewel tegelijkertijd, nagenoeg niet voorkomt, maar de gevallen zijn wel bekend, we zijn met weinig, maar ik ben niet de enige die het overkomt. Troost is ook dat je er toch weer helemaal vanaf kan komen, hoe lang het ook duurt. Gelukkig blijft er altijd genoeg in mijn eigen tuin, of dicht bij huis gebeuren, zodat ik nooit zonder schrijfstof zit. Groetjes terug, Ellen

 2. Pauline schreef:

  Wat een liefdevol geschreven blog. Je maakt me erg nieuwsgierig naar het boek van Rob Leopold. Ik ga er naar zoeken!
  Heel veel sterkte met je schouders. Voor een tuinier zal het niet meevallen om alleen te kijken en niets te doen…
  groet Pauline

  • Groenjournalistiek schreef:

   dag Pauline, bedankt voor je reactie, succes met zoeken, het lukt vast wel. Nee, dat valt niet mee. In rommel af en toe met een paar vingers, van mijn linkerhand. Ik merk dat zelfs dat me al een beetje goed doet, het leidt af van de hele situatie. Ik heb wel veel tijd om het gedrag van dieren in mijn tuin te bestuderen, tijd die je anders nauwelijks ervoor neemt.

 3. Fred schreef:

  Mooi

 4. Kim schreef:

  na regelmatig dit blog tegen te zijn gekomen (google houdt van je) besluit ik nu toch eens een reactie achter te laten. je hebt een prachtige website en ik wil je bedanken voor in ieder geval dit verhaal. ik vond Blauwe bloemen voor een redelijk schappelijk bedrag bij boekwinkeltjes.nl, ik kijk er naar uit.

  het is overigens niet toevallig dat ik hier terecht kom, ik lees momenteel het boek dat Piet Oudolf en Noel Kingsbury over Hummelo maakten, waarin ook Rob Leopold wordt genoemd. ben je bekend met de Dikke Zadenlijst?

  groetjes!

  • Groenjournalistiek schreef:

   hoi Kim, dank voor je leuke reactie. Grappig om op jouw blog te lezen dat je in de ban van tuinboeken geraakt ben. Er is veel moois te lezen. Wat betreft de Dikke Zadenlijst, die ken ik zeker. Ik schreef er over:tuin en taal deel drie in verband met het uitkomen van Hummelo, interviewde ik Piet Oudolf. Je vindt het op mijn blog! Lees ze en blogs ze! heb je een goeie tip, dan hoor ik het graag.

 5. Emilia schreef:

  Prachtig deze foto’s en een goede samenvatting van dit boek! Ik ben zelf niet zo van de roze/pastel tinten.

 6. Daan auctions schreef:

  Wat super knap van je dat je, ondanks je schouder, ons alsnog op de hoogte wil houden van je mooie blogs!

 7. Groenjournalistiek schreef:

  Dankjewel Emilia en Daan voor jullie reacties en bemoedigende woorden…

 8. buxusstek schreef:

  Heel mooi! Ik ben ook zo gek op blauwe bloemen! Vooral de blauwe regen vind ik prachtig in de zomer!

 9. Jannek schreef:

  Blauwe bloemen blijven gewoon simpelweg prachtig!

 10. Bob schreef:

  Wow wat een prachtige foto van dat nemophila veld. Schitterend

 1. 4 oktober, 2017

  […] hut. Mijn vader en ik zijn niet de enigen die gentianen verbinden aan dat ultieme berggevoel. In Blauwe Bloemen samengesteld door Rob Leopold en Rieteke Verel lees ik de volgende […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.